ANKARA (İGFA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun her ay açıkladığı Süt ve Süt Eserleri Üretimine ait Mart bilgileri kamuoyuyla paylaşıldı.
Ticari süt işletmelerince 982 bin 322 ton inek sütü toplandı.
Toplanan inek sütü ölçüsü Mart ayında bir evvelki yılın birebir ayına nazaran yüzde 7,7 oranında artarken, Ocak-Mart periyodunda ise bir evvelki yılın birebir periyoduna nazaran yüzde 8,5 arttı.
İstatistiki bilgilere nazaran Mart ayında bir evvelki yılın birebir ayına nazaran, inek peyniri üretimi yüzde 5,3 arttı, ayran üretimi yüzde 10,6 arttı, yoğurt üretimi yüzde 5,1 arttı, içme sütü üretimi yüzde 0,8 arttı, tereyağı üretimi yüzde 13,3 arttı. Ocak-Mart periyodunda ise bir evvelki yılın tıpkı periyoduna nazaran, inek peyniri üretimi yüzde 9,3 arttı, ayran üretimi yüzde 16,8 arttı, yoğurt üretimi yüzde 10,0 arttı, içme sütü üretimi yüzde 2,5 arttı, tereyağı üretimi yüzde 17,7 arttı.
Bir evvelki ay 901 bin 485 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü ölçüsü Mart ayında yüzde 9,0 oranında artarak 982 bin 322 ton olurken, bir evvelki ay 133 bin 505 ton olan içme sütü üretimi Mart ayında yüzde 4,7 oranında artarak 139 bin 794 ton olarak gerçekleşti.